Nederlands

Mond-tot-mondreclame 2.0: drie uitleganimaties voor Rivvur

Het leuke aan het maken van uitleganimaties is dat je regelmatig wordt benaderd door bedrijven die een geheel nieuwe concept op de markt willen brengen.
Door Rivvur ben ik benaderd om met een uitleganimatie het nieuwe concept Rivvur uit te leggen; een uniek platform bestaande uit een website en een app, waarmee consumenten en bedrijven elkaar kunnen vinden door middel van referenties van tevreden klanten. Mond-tot-mondreclame in een nieuw jasje dus.
Rivvur logo

Hoe zag het project er uit?

Rivvur focust zich op drie doelgroepen: bedrijven, diens tevreden klanten én potentiële klanten (kennissen van tevreden klanten). Om deze partijen van relevante informatie te voorzien, is er gekozen voor een drietal animaties:

• Een algemene uitleganimatie die het Rivvur-concept uitlegt (60 seconden)

• Een uitleganimatie specifiek gericht op consumenten (30 seconden)

• Een uitleganimatie specifiek gericht op bedrijven (30 seconden)

Het doel was om het concept Rivvur te presenteren aan de kijker, de voordelen voor de doelgroep te laten zien en kort de werkwijze uit te leggen. Met deze informatie kon ik aan de slag.

Hoe verliep het project?

Voor elk van de animatiefilms werd een apart script ontwikkeld volgens de basisrichtlijnen in dit artikel. Omdat de lengte van elke animaties slechts 30 seconden tot 1 minuut zou duren, was het maximaal aantal woorden beperkt. Immers, een halve minuut is slechts 75 woorden op normaal spreektempo.
Het was daarom van belang om snel to-the-point te komen en kort maar krachtig de kijker te informeren.
Na goedkeuring van de scripts werden deze uitgewerkt tot storyboards. De uitdaging bij het maken van de storyboards was om de drie films een drie-eenheid te laten vormen, maar toch elk met een eigen uiterlijk. Omdat drie verschillende animatiestijlen té divers zou worden, heb ik gekozen voor drie analoge (dicht bij elkaar liggende) achtergrondkleuren: blauw, blauwgroen en groen. Deze range van kleuren contrasteert goed met het oranje Rivvur-logo, die daardoor in elke film goed tot zijn recht zou komen.
De eerste versie van de storyboards werd goed ontvangen en na slechts enkele revisies waren ze goedgekeurd, klaar om geanimeerd te worden!
In de tussentijd heeft geluidsstudio FamilyVoices de professionele voice-over opgenomen.
De animaties en grafische elementen zijn gemaakt met animatiesoftware TV-Paint en Photoshop. In After Effects zijn effecten toegevoegd en de scenes aan elkaar gemonteerd.
Na oplevering van de proefversies hoefden er nog maar een paar aanpassingen gedaan te worden om de puntjes op de “i” te zetten. De definitieve animaties zijn daarna op tijd opgeleverd en konden direct op de kersverse Rivvur website worden geplaatst. Hieronder kun je het resultaat bewonderen.

Speciaal voor de internationale markt zijn de scripts ook vertaald naar het Engels. Mocht je liever de Nederlandse versie willen bekijken, dan kan dit op de website van Rivvur!

Het resultaat

Rivvur (Algemene versie)

Rivvur (voor Consumenten)

Rivvur (voor Bedrijven)

Wil je voor je eigen bedrijf ook zo’n uitleganimatie? Neem dan contact met op met Colin Cramm Illustratie & Animatie voor een vrijblijvende offerte!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *